Over LeatherworkbyGab

Door mijn studie als Industrial Design Engineer zie ik dat producten niet gemaakt worden om het jaren vol te houden, maar dat het gaat om zo veel mogelijk geld verdienen. Ik geloof daarentegen in producten die een levensloop met je meegaan. Producten die met je ouder worden en een stukje van jezelf worden. 

Ik snap dat mensen geen connectie meer voelen met wat ze kopen. Het vervult specifieke wensen niet en wordt gemaakt van kwalitatief slechte materialen waardoor het nooit lang mee kan gaan. 

Mijn producten maak ik met de hand, op ambachtelijke wijze. Ik gebruik zelfs geen naaimachine. Met oog voor detail bekijk ik grondig elke stap van mijn maakproces om uiteindelijk, met veel passie en liefde, een handgemaakt product op maat te maken. Die ik daarna met pijn in mijn hart aan jou mag geven.

Vertel jouw leerdromen! Alles is mogelijk, dus stuur een bericht en dan kunnen we die dromen realiseren. 

En dan echt over mij

Ik ben Gabriël van Meurs, maar je mag ook Gab zeggen. Van jongs af aan vond ik het al heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en te creëren. Dat begon al met vliegtuigjes van hout timmeren in de tuin met mijn broertje en is nu het maken van producten van leer (en koken, zoals in mijn pizzaoven die ik zelf gemaakt heb). Ik heb een ware passie ontwikkeld voor het materiaal leer en het vakmanschap dat nodig is om producten te maken. 

"Nothing is sustainable", een leuze die ik heb gehoord en die me blijft achtervolgen in dagelijkse keuzes. Kiezen voor producten die langer meegaan, minder vaak vlees eten maar wel van de slager in plaats van de supermarkt. Met zulke stappen probeer ik duurzamere keuzes te maken.